Extra ecologisch: een waterontharder zonder elektriciteit

28juni2020Extra ecologisch: een waterontharder zonder elektriciteit

Bent ook u overtuigd van de vele voordelen van zacht water? Dan is een waterontharder in huis halen een logische keuze! Maar wellicht vindt u ook duurzaamheid belangrijk en misschien maakt u zich zorgen over de ecologische kant van de zaak? In dat geval kunnen wij u geruststellen: de waterontharders van Delta werken allemaal volledig zonder elektriciteit.

Delta: waterontharders zonder elektriciteit

De meeste waterontharders maken gebruik van elektriciteit om een timer aan te sturen. Die geeft aan wanneer het toestel moet spoelen om de harsen te regenereren. Dat gebeurt op vaste tijdstippen - meestal ’s nachts – ongeacht of de capaciteit van de harsen op dat moment volledig gebruikt is of niet.

De toestellen van Delta daarentegen hebben helemaal geen elektriciteit nodig. Ze werken volgens het principe van de hydraulica en spoelen enkel op het moment dat het verzadigingspunt bereikt is. Bij een simplex waterontharder van Delta duurt een spoeling zo’n vijftien minuten en hebt u dan eventjes geen zacht water. Liever geen onderbrekingen? Kies dan een duplex waterontharder: die heeft een dubbele capaciteit, waardoor u altijd zacht water hebt, ook tijdens het regenereren. Wanneer de ene fles spoelt, blijft de andere gewoon zacht water leveren. Handig!

Makkelijk én ecologisch

Een waterontharder zonder elektriciteit kan zowat overal geïnstalleerd worden. Een stopcontact in de buurt is niet nodig. Bovendien hoeft u het toestel niet te programmeren en kan het niet ontregeld raken als de stroom uitvalt.

Doordat de toestellen van Delta geen elektriciteit verbruiken, zijn ze zeer ecologisch. Bovendien gaan onze toestellen erg efficiënt om met water. Om de harsfles van een huishoudelijk Delta-ontharder te spoelen volstaat achttien liter water. Ten slotte is het verbruik van regeneratiezout bij onze toestellen erg beperkt.

Geïnteresseerd in een ecologische waterontharder zonder elektriciteit? Neem snel contact op voor meer informatie over de toestellen van Delta.

"Heeft uw waterontharder een jaarlijks nazicht nodig?"

06-07-2020

Lees verder ...

"Kalkvrij water in huis: ontdek onze oplossingen"

20-06-2020

Lees verder ...