Wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen?

1mei2020Wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen?

Wist u dat zand en vuil in uw leidingwater bijzonder nare gevolgen kunnen hebben? In het ergste geval raken uw huishoudapparaten flink beschadigd. Met een automatische waterfilter beschermt u zich tegen dit risico. Hoe dat in zijn werk gaat? U ontdekt het in dit artikel!

Let op voor vuil in uw waterleiding

In Nederland zit ongeveer 120.000 km waterleiding in de grond, dat is bijna 3 keer de aarde rond! Vaak zit dit al tientallen jaren in de grond. De start van het Nederlandse waterleidingnetwerk dateert al van 1853. In de jaren 1970 was heel Nederland voorzien van een waterleiding.

Per jaar worden honderden kilometers aan waterleiding vernieuwd van de 120.000 km hoofdleiding in Nederland. Vaak omwille van ouderdom. Jaarlijks komt er ook nog eens 100 km aan hoofdleiding bij, bijvoorbeeld als er een nieuwe woonwijk wordt aangelegd. Per jaar komen er ook ongeveer 50.000 huisaansluitingen bij. Het kan dus niet anders dan dat er regelmatig bij u in de buurt of aan uw hoofdleiding gewerkt wordt. Vuil, zand, metaaldeeltjes of roest kunnen in de waterleiding terechtkomen en mee stromen naar uw woning. Niemand heeft graag een lekkende keramische kraan veroorzaakt door een zandkorrel in het leidingwater. 

De nadelen van een manuele filter

Om vuil tegen te houden, rusten heel wat eigenaren hun woningen uit met een voorfilter. Na verloop van tijd raakt deze evenwel verzadigd met vuil. Mogelijke gevolgen zijn dat uw leidingwater verontreinigd raakt, bacteriën beginnen te woekeren en u te maken krijgt met drukval.

Als de watermaatschappij, die de kwaliteit van uw drinkwater nagaat, een controle uitvoert, kunnen uw leidingen zelfs afgekeurd worden. Het zou dan ook een stuk makkelijker zijn als uw filter zichzelf zou reinigen… Wel, we hebben goed nieuws, want dat kan!

Zorgeloos genieten dankzij een automatische filter

Wilt u op elk moment verzekerd zijn van zuiver drinkwater? Dan biedt een automatische filter uitkomst. De Delta Victor is een automatisch spoelende vuilfilter, die wordt aangestuurd door uw Delta-waterontharder. Telkens als uw ontharder regenereert, zal hij ook een signaal aan de Delta Victor geven om heel kortstondig het vuil uit de filter weg te spoelen naar de riool. Zo raakt uw voorfilter nooit verzadigd met vuil.

De Delta Victor beschermt uw huishoudapparaten tegen alle onzuiverheden, werkt zonder elektriciteit en heeft een inox filterpatroon die niet verslijt. Bovendien is dit toestel makkelijk te installeren. U kunt de filter 360° draaien rond het aansluitpunt om hem ook op een schuine of verticale leiding te laten passen. Met de bypassknop schakelt u de Delta Victor tijdelijk uit, zonder dat u daarmee de watertoevoer afsnijdt.

Wilt u graag meer informatie over de manuele of de automatische filter Delta Victor? Neem gerust contact met ons op!

Wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen?

"Kraanwater aanbieden in uw café: waarom niet?"

16-05-2020

Lees verder ...

"Een waterontharder kiezen: hierop moet u letten"

26-04-2020

Lees verder ...