“Welke waterontharder heb ik nodig?” Makkelijk kiezen in 5 stappen

29okt.2020“Welke waterontharder heb ik nodig?” Makkelijk kiezen in 5 stappen

Als u een waterontharder laat installeren, dan stroomt er bij u thuis op elk moment heerlijk zacht water uit de kraan. Bent u ook overtuigd? Gelijk hebt u! Maar misschien vraagt u zich af: “Welke waterontharder heb ik nodig?” Het antwoord ontdekt u in dit artikel. We maken u stap voor stap wegwijs in de wereld van de waterontharders.

1. Huishoudelijk vs industrieel

Voor normaal thuisgebruik volstaat een huishoudelijke waterontharder.

Hebt u evenwel een eigen zaakwaar u veel water verbruikt, dan is een industrieel model aangewezen. Zo’n type waterontharder is modulair uitbreidbaar in functie van uw verbruik. Ook in appartementsgebouwen, waar elke bewoner toegang moet kunnen krijgen tot zacht water, is zo’n modulair model een goed idee.

2. Elektrische vs hydraulische waterontharder

Traditioneel maken waterontharders gebruik van een elektrische klok om de harsen op vaste tijdstippen te regenereren (spoelen.)

Maar u kunt ook kiezen voor een hydraulisch model, zoals de toestellen van Delta. Die regenereren enkel op het moment dat de harsen hun volledige capaciteit hebben bereikt. Zo bespaart u niet alleen elektriciteit; u hoeft het toestel ook niet te programmeren.

3. Simplex vs Duplex

In het gamma van Delta vindt u zowel waterontharders met één harsfles (Simplex) als waterontharders met twee harsflessen (Duplex).

Bij het eerste type hebt u tijdens het spoelen tijdelijk geen zacht water. Dat hoeft geen probleem te vormen, omdat het spoelen maar sporadisch moet gebeuren en omdat het slechts een kwartiertje duurt. Met twee harsflessen geniet u daarentegen continu van zacht water: terwijl de ene fles wordt gespoeld, blijft de andere het water verzachten.

4. Normaal vs compact model

Is uw installatieruimte beperkt? Dan biedt een compacte waterontharder de oplossing. Zo’n toestel kunt u werkelijk overal kwijt, zelfs in een kast of onder een schap.

5. Vast vs los zoutreservoir

Om het u nog makkelijker te maken, heeft Delta ook waterontharders met een los zoutreservoir. Zo kunt u de ontharder en zoutreservoir los van elkaar positioneren, passend in uw berging of garage.

Welke waterontharder hebt u nodig?

Hebt u nog vragen? Neem gerust contact op voor advies over de beste waterontharder voor uw situatie.

"Werkt wasmiddel echt als een waterontharder?"

05-11-2020

Lees verder ...

"Ketelsteen: verwijdert een waterontharder ook oude kalkaanslag?"

23-10-2020

Lees verder ...