DELTA VICTOR

dewason

Zorgeloos genieten van zuiver leidingwater...

Delta Victor

 • Automatisch spoelende vuilfilter voor de waterleiding

 • Houdt zand en vuil tegen

 • Beschermt uw huishoudapparaten tegen onzuiverheden

 • Made in Belgium

Het leidingnetwerk in Nederland

Per jaar wordt er maar liefst 1156 miljoen kubieke meter drinkwater geproduceerd in Nederland. Daarvoor doen we met zen allen beroep op het waterleidingnetwerk.

In Nederland zit ongeveer 120.000 km waterleiding in de grond, dat is bijna 3 keer de aarde rond! Vaak zit dit al tientallen jaren in de grond. De start van het Nederlandse waterleidingnetwerk dateert al van 1853. In de jaren 1970 was heel Nederland voorzien van een waterleiding.

Al deze leidingen bestaan voornamelijk uit PVC, gietijzer, asbestcement en PE. Maar ook staal, glasvezel, beton en ijzer komen voor.

Vuil in de waterleiding?

Per jaar worden honderden kilometers aan waterleiding vernieuwd van de 120.000 km hoofdleiding in Nederland. Vaak omwille van ouderdom.

Jaarlijks komt er ook nog eens 100 km aan hoofdleiding bij, bijvoorbeeld als er een nieuwe woonwijk wordt aangelegd. Per jaar komen er ook ongeveer 50.000 huisaansluitingen bij. 

Het kan dus niet anders dan dat er regelmatig vuil, zand, metaaldeeltjes of roest in de waterleiding terechtkomen en mee stromen naar uw woning.

Boven:

Een traditionele koorden-vuilfilter, ongebruikt. 

Onder:

Hetzelfde filterpatroon, 1 jaar gebruikt op leidingwater in een standaard gezinswoning.

Vuildeeltjes in mijn woning?

Vuildeeltjes die loskomen en meestromen in de waterleiding komen hoedanook in een woning terecht. Daar richten ze schade aan bij elk huishoudapparaat waar water door stroomt. Denk maar aan...

 • De waterontharder
 • De wasmachine
 • De vaatwasmachine
 • De verwarmingsketel
 • Keramische kranen
 • De thermostatische douche
 • De Quooker
 • ...

Als u één van deze apparaten moet laten herstellen omwille van een storing veroorzaakt door vuil in de waterleiding, wordt dit niet gedekt door de garantieregeling en bent u als snel een paar 100 euro kwijt. 

Voorkomen is beter dan genezen!

Kies voor zekerheid en bescherm al uw apparatuur tegen vuil!

Een Delta Victor vuilfilter plaatsen, biedt hiervoor de oplossing. Hij beschermt al uw aparatuur en uw hele woning tegen vuildeeltjes die meestromen met de waterleiding en houdt deze tegen voor ze de woning binnen gaan. 

 

Zelfreinigend

Door de ROTA FLUX-technologie reinigt de Delta Filter zichzelf. Dankzij de roterende stroom van het water worden vuildeeltjes naar onder geleid en verzamelen ze zich onderaan in de filterbokaal. Dit zorgt er voor dat na verloop van tijd het filtergaas, gemaakt uit roestvrij staal, niet verstopt geraakt en dat er geen drukverlies optreedt.
 

Automatische spoeling

De Delta Victor met automatische spoeling, spoelt het vuil weg naar de riool telkens wanneer uw Delta waterontharder regenereert.

 • Werkt zonder elektriciteit of battrij
 • 100% aangestuurd door de Delta waterontharder

Technische specificaties

Filtratie 50 micron
Filterscherm Roestvrij staal 
Aansluitingen 2 x ¾” mannelijk 
Werkdruk 1 - 8 bar
Barst bij > 45 bar 
Debiet (Δp 1 bar) 4 m³/h 
Max. temperatuur  40° C 

Manuele spoeling

Afmetingen  
Hoogte 170 mm 
Breedte 66 mm 
Diepte 118 mm 
Manuele spoeling

Automatische spoeling

Afmetingen  
Hoogte 232 mm 
Breedte 66 mm 
Diepte 118 mm
   
Lengte signaalslang max. 1,5 m
Lengte afvoerslang max. 2 m hoog - max. 5 m ver
   
Waterverbruik / spoeling 1 L
Automatische spoeling

360° draaibaar

Wist je dat de (manuele of automatische) Delta Victor 360° kan draaien rond zijn aansluitpunt? Handig wanneer je hem op verticale of diagonale leiding wel plaatsen.

Download de brochure

Download